2011. október 28., péntek

Már akartam mutatni

őt:

Zelnicétől  kaptam, vagyishát...állítólag megdolgoztam érte :)
Kicsit féltem, hogy összekoszolódik, annyit fogdostam, de nem igazán tudtam eldönteni mi kerüljön bele, míg nem olvastam egy amerikai textiles blogban, hogy a rajzait, ötleteit egy füzetbe gyűjti az illető. Azonnal tudtam, hogy ilyenek kerülnek majd a könyvecskémbe (hát nem is füzet ez kérem), annál is inkább, mert mellette hevert vagy öt cetli firkálmányokkal. Naszóval lapozható lesz ez elölről és hátulról is, az elején kezdődnek majd a rajzok, ötletek, a hátulján pedig a lelőhelyek, egyéb írásos mindenség, amiket csak alfanumerikus karakterekkel lehet jegyezni. Aztán egyszercsak összeérnek és akkor...akkor majd nem tudom mi lesz :)




2011. október 26., szerda

Újabb nyakék,

most aqua színekben, ez már az etsyn :)


Azért még varrni is fogok valamikor.

2011. október 24., hétfő

Nem tudom

abbahagyni :)


Első igazi ékszerem

kéretik nem túlzottan kritizálni, még szokatlan nekem ilyen apróságokkal foglalkozni, majd meglátom hosszútávon fogom-e szeretni :)
Hiába, az apró virágoktól nem tudok elszakadni, legyen szó textilről, bőrről, rézről, vagy bármi másról.
Még nem tudom mi lesz vele, lehet, hogy nyeremény, de az is lehet, hogy elkezdek ékszert hordani.



Sugallatra

készült ez a fazon, magamtól nem varrtam volna ilyet. Kíváncsi vagyok, nektek hogy tetszik. Ne kíméljetek!




2011. október 23., vasárnap

Bőr bukszák

megint, vaj, mogyoró és homok színekben.

A másolóknak: kaptam egy levelet a minap, amiben egy link volt, ami egy pénztárcára mutatott, ami szakasztott mása volt az egyik pénztárcámnak, igaz más színben. Még a csipke is ugyanoda volt varrva, hasonló kacskaringós kézi hímzéssel. Egészen jópofa volt, hiába no :)

Mit mondhatnék erre, nem mondom, hogy nem lepett meg, de a levélíróval ellentétben eszembe sem jutott számonkérni az illetőt, végülis milyen jogon, látta, megtetszett neki, lemásolta és még az is lehet, hogy teljesen egyedül jutott neki is eszébe egy ugyanolyat varrni, de tényleg :)

Még valami eszembe jutott, egy idézet:

"Nothing is original. Steal from anywhere that resonates with inspiration or fuels your imagination. Devour old films, new films, music, books, paintings, photographs, poems, dreams, random conversations, architecture, bridges, street signs, trees, clouds, bodies of water, light and shadows. Select only things to steal from that speak directly to your soul. If you do this, your work (and theft) will be authentic. Authenticity is invaluable; originality is nonexistent. And don’t bother concealing your thievery — celebrate it if you feel like it. In any case, always remember what Jean-Luc Godard said: “It’s not where you take things from — it’s where you take them to."
(Jim Jarmusch)


"Semmi se eredeti.Lopj bárhonnan, amiből ihletet meríthetsz vagy amiből táplálkozik a  fantáziád.Fald a régi filmeket, új filmeket, zenét, könyveket, festményeket, fényképeket, verseket, hajszold az álmokat, véletlenszerű beszélgetéseket, építészetet, hidakat, utcanévtáblákat, fákat, felhőket, vízi jelenségeket, fényeket és árnyékokat. Aszerint válaszd meg, honnan lopsz, hogy csak azokat a dolgokat válaszd ki, amelyek közvetlenül a lelkedhez szólnak.Ha így teszel, a munkád (és a lopás) hiteles lesz.A hitelesség felbecsülhetetlen, az eredetiség nem létezik. Ne zavarjon, hogy eltitkolod a lopást, ünnepeld inkább, örülj neki, ha úgy érzed, ez kedvedre való.Mindenesetre mindig emlékezz arra, mit mondott Jean-Luc Godard: Nem az a lényeg, honnan veszed a dolgokat, hanem, hogy hova-mivé teszed azokat!"