2011. május 7., szombat

Találd ki magad!

Vagy valami hasonló volt a címe annak a könyvnek, amibe belelapoztam a minap a könyvesboltban. Eléggé untat az ilyesmi, meg aztán meggyőződésem, hogy sokkal inkább a haszonszerzés a célja az írójának, mint a használható tanácsok átadása magameladásügyben. De azért azonnal eszembe jutott róla a leánykám által linóra megrajzolt és általam kimetszett logo, amit még ki sem próbáltam. Pár éjszaka elég volt elalvás előtt ötletelni, ki is forrott szépen, hogyan és miként fogom használni és gyártani a címkéket, mert azt tudtam, hogy szövöttet nem szeretnék, ha már én gyártom a dolgaimat, akkor legyen ez is saját, még ha barkácsszagú is, kezdetleges is, mégiscsak jobban illik egy kézzel gyártott jószághoz. Előnye még, hogy akár egyet is gyárthatok belőle és garantáltan harmonizálni fog színben, mármint ha úgy akarom.





Íme a folyamat és az első márkajelzett darab, remélem a gazdája ráismer és tetszik is majd neki :)


2011. május 5., csütörtök

Egy utolsó

mára, meg lehet, hogy holnapra és azutánra is, egy ideig nem lesz időm varrni, de még ez sem biztos, hiszen itt vannak az éjszakák :)


Még egy

Buksztárca, imádom ezeket varrni. És még egy kép a tegnapiról, az is kapott némi díszt a rézkeretre.







2011. május 4., szerda

Tesók



lettek ők is, legalábbis úgy látom, jól megférnek egymás mellett. 

Rattan füllel - Bag with rattan handles

Viszkóz anyagból, kézzel horgolt csipke rátéttel és gépi applikációval. Az odalát és fülét kézzel varrtam, egyrészt, hogy erős legyen, másrészt, hogy szép legyen, mert sokrétegű anyagot nehezen lehet szépen varrni, meg aztán ennek az erős spárgaszerű elszakíthatatlan cérnának nincs párja égen-földön. Na jó, itt nálam legalábbis. Mágneszárral záródik, kapott egy csipkés zsebet is.


This bag made from viscose fabric, I decorated crochet lace, and machine application. I sewed handles with hand, that they are strong. Magnet lock closure.  Inside is large laced pocket.