2011. február 4., péntek

Murphy

törvénye. Nem tudom, más hogy van vele, megszámoltam, 42 db zipzáram van itthon, 20-45 cm-ig, különböző színekben, de akármit varrok, még nem volt olyan, hogy kapásból lett volna a frissen varrt jószágba való. Hát most sincs.

Még két nap van a játék végéig, úgy gondoltam, hogy akik nem nyilatkoztak, vagy nem egyértelműen nyilatkoztak, azok nevét felírom egy papírra és látatlanban beleteszem valamelyik kupacba, úgy lesznek kihúzva a nyertesek. Mit gondoltok, jó lesz így?


2011. február 2., szerda

Alvás helyett

Engem is elkapott a treasury  készítés az etsyn, ilyenekkel múlatom az időt, ahelyett, hogy a termékeimet tölteném fel. 

2011. február 1., kedd

Minden nap egy öltés

Szilcsill játékának első lépései ezek, mely szerint végy egy méterszer méteres anyagot és minden nap egyet ölts rá, vagy nyomdázz rá valamit, vagy alakíts rajta. Első lépésként ki akartam nyomtatni ezeket a sorokat, de nem találtam megfelelő fontokat, így textilfilccel ráírtam (najó, ráfirkáltam) az anyagra. Este azért megöltögetem, most kivételesen kézzel, valahogy géppel nem sikerül olyan szép szabályosan követni a kézírást, mint ahogy szeretném. Az anyag persze kicsike, de a végleges nagyságát a játék végére fogja elnyerni, toldozgatom, foltozgatom majd, ahogy jó foltoshoz illik. Valami álomszerűt szeretnék a végére, sok zölddel, barnával és mindenféle természetben előforduló színekkel. Persze ez változhat :)

2011. január 30., vasárnap

Játék nálam is

Arra gondoltam, ha lesz 100 olvasóm, akkor lehet majd nálam is játszani. Persze sokáig azt se tudtam, hogy van ilyen, mert még én sem olvastam a saját blogomat, nemhogy mások, csak varrtam, aztán nem osztottam meg ezt senkivel, vagy nem is varrtam, így nem volt mit megosztani. Mostanában rájöttem, hogy kedvet lehet kapni mások varrós kedvétől is és hát attól is, hogy megoszthatom, mutogathatom, mit tegyek, ha ilyen mutogatósnak születtünk mi emberek és ráadásul ez alól én sem vagyok kivétel. 

A játéknak annyi a lényege, ami másoknál is általában, kivéve, hogy én kihagyom belőle a fészbúkot. Tehát, a játékot rendszeres olvasóim között hirdetem, írjátok meg a blogotokban és hagyjatok itt egy megjegyzést, hogy tudjam melyik nyereményre fáj a fogatok. 

1. Saját festésű és nyomtatott anyagokból egy szerény kollekció
2. Stitched with Love című könyv, applikációk lépésről-lépésre, minták és ötletek (ízelítő a képeken)
3. És azoknak az olvasóknak, akik nem varrnak, egy neszesszer, a nyertes által választott színvilágban

Szerintem egy ilyen játéknak elég egy hét, úgyhogy a játéknak legyen vége mondjuk 6.-án vasárnap délben,
délután pedig sorsolás (valamikor ebéd után).

Jó játékot!