2011. március 4., péntek

Minden nap egy öltés 3.0

Nagyjából itt tartok, tényleg minden nap egyet-kettőt öltöttem rajta, nem többet, igaz már két hete nem mutattam be, hát most íme:


Eredetileg föld színekből álló varrományt szerettem volna, úgyhogy ne kérdezzétek, a lila mióta számít föld színnek. Most óta :)

2011. március 1., kedd

Lett ez a táska



valahogy a délután. Tán én varrtam, részletekre emlékszem, hogy bontottam szét a régit, rácsodálkoztam, milyen egyszerű a szabásmintája, tébláboltam keveset, tegyek-e bele vatelint, vagy csak szürke merevítőt, aztán csak szürkét tettem, kicsit szentségeltem, amiért a fül miatt nem fért rendesen a gép alá (milyen jó volna most a 28cm-es Horizon), két kézzel húztam, odahajolva jobb orcával kitámasztottam a már felvarrt fület, hogy ne nyomja a visszafelévarrásgombot, de mindezeket is belevéve nem volt túl bonyolult. Az anyag nagyon tetszett, mikor vettem, valamennyit ez csökkent, de azért még mindig erősen gondolkodom, hogy megtartós enyémdarab lesz :)

2011. február 27., vasárnap

Bolhapiac

Győrben voltunk ma a bolhapiacon, ahol valóságos kincsekre tettünk szert. Persze a legkincsebb kincsek nekem mindig a textilek (najó, még a könyvek is) és a velük rokonságban álló dolgok. Sikerült fillérekért táskát venni, amiből persze a táskafül az érték. Igencsak megörültem az előre rajzolt hímzőmintáknak is, a vastag, sűrű szövésű hímzővásznon, hát még mikor kibontottam és láttam, hogy egy csomó szépséges minta ki is van hímezve rajta. Vannak még egyéb kincsek is, azokat itt a másik blogomon láthatja, akit esetleg érdekel.