2011. április 9., szombat

Szívem csücske

lett ez a táska (is), a rézkeret formája, a lánc, az indiai anyag, az egész, úgy ahogy van. Szégyelljem magam, amiért így magasztalom a saját kreálmányomat, de akkor is. 

2011. április 8., péntek

Handmade Europe

Hűűű...szerepelek a Handmade Europe oldalán.
Klassz érzés :)

http://handmade-europe.com/2011/04/08/stylish-stripes/

konkrétan egy csíkos összeállításban, a kis kedvenc pénztárcám, aminek érdekes, hogy nincs is akkora sikere, mint amennyire nekem tetszik. 

2011. április 7., csütörtök

Ez lett

végül a kis virágos anyagból. Nem túl fantáziadús, leánykám barátnője ki is jelentette, hogy öreges, de hát mit tegyek, ilyen öreges ízlésem van nekem :)


Az etsyn megvásárolható.

2011. április 6., szerda

Zsenília táska




Találtam ezt a szép szövetet a szekrényben, mondjuk nálunk nem nehéz itthon akármelyik szekrényben bútorkárpitot, függönyt, vagy egyéb lakás és ruházati textilt találni. Függönyök a sok költözésből adódóan lettek, a bútorkárpit hajdani szakmai ártalom, a ruházati textil meg ugye alapvető. A hatalmas régi komódban való turkálás eredménye még a sok szép hulladék bőr, amiből a virágot applikáltam a táska elejére. Kicsit nehéz volt dolgozni a szövettel, mivel egy vékony hálós alapra szőtték a mintát, imitt-amott lebeg és ráncolódik a fényes selyemszerű gyűrt anyag, a többi helyen a zsenília virágok hozzá vannak szőve az alaphoz. Azért megbirkóztam vele valahogy.

Jaigen, a fül lánykorában egy kimondottan erre a célra turkált öv volt :)
Természetesen megy az etsyre.

2011. április 3., vasárnap

Épp tegnap

keseregtem a táskafülekről (vagy tegnapelőtt?), ma olyan szerencsém volt, hogy két párat is találtam, ráadásul csak 100 forint volt az összes, igaz némileg kopottak, de kevés csiszolással és pácolással szalonképessé tehetők.  Ennek a kis ruhának sem tudtam ellenállni, kikandikált a kupacból, remek pénztárca alapanyag.
Nem varrós holmi is akadt, arról a másik helyen.