2008. augusztus 23., szombat

Laptop táska

Elkészült végre!
Persze most, hogy készen van, nem is akarom sehová se vinni a laptopot, nem mintha eddig akartam volna, de ha mégis, nem lett volna olyan táska, amibe belefér. Nyakamba vettem hát a várost többször, de csúnyák és drágák voltak, ezért úgy döntöttem varrok most valami olyan dolgot, ami funkcionál. Is.




Nagyjából ezeket az anyagokat választottam ki hozzá, még örültem is, hogy fogy.
Kedvenc az apróvirágos, a meseboltból.

Három réteget összefogva lesteppeltem: alul a szürke merevítő, középen a vastag 2cm-es(!) vatelin, felül pedig az apróvirágos anyag. Steppelésben némileg nagyvonalú voltam, mert az egyik részét rombuszosan jó sűrűn letűztem, aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen tetszik nekem ferdevonalas steppeléssel is, úgyhogy azt a felét úgy hagytam.

Az elejére hatalmas zsebet terveztem (biztonság kedvéért, hátha egy kisebb laptopot is magammal akarok vinni valahová). Így nézett ki. Hát ez nem igazán tetszett.



Micsinyájjak micsinyájjak, hiába, elkészülve nem mindig úgy mutatnak a dolgok, ahogyan azt elképzeltük, így aztán átvarrtam ilyenre:



Na persze ez így még mindig unalmas volt, kézzel nem akartam körbehímezni a kis téglalapokat, de mindenképpen vágytam valami kézi hímzésre. Így aztán körbehímeztem géppel a rátéteket és virágokat (mi mást) hímeztem bele jól a közepükbe.



Aztán itt volt még a másik oldala. Elég unalmas volt az a nagy felület csak úgy magában, meg aztán a belsejébe is varrtam egy jó nagy zsebet (akkor még nem tudtam, hogy nem csak úgy a belejébe hajítom majd a laptopot, végülis ebbe a zsebbe szoktam beletenni és úgy hozni-vinni...egyelőre csak kipróbálásiból). Szóval ennek a jó nagy zsebnek a rávarrása egy varrást okozott a színoldalán, ami nem annyira tetszett nekem, így került rá a zsinór, hogy ne legyen magányos két centire fölé kábé még egy, aztán úgy ízlett, hogy fölülre is varrjak még ilyen zsinórt. Varrtam is:



Ez pedig a belső zseb, amit dupla anyagból varrtam, az alja sarkosan készült, a szája gumírozott, hogy csak akkor nyitogassa, ha én úgy akarom:



Elég sok dolgot változtattam menet közben az eredeti elgondolásomhoz képest. Maximálisan nem vagyok vele elégedett. Legközelebb valami vidámabb jószágot varrok. Szeretem ezt a natúr színvilágot, de ettől a táskától valamiért komor hangulatom támad.

Középen és kétoldalt a táska aljáig nyitható zippzárral záródik, amit kézzel varrtam be a táska fülével azonos színű ferdepánttal lezárt szélekbe. A fül szintén nem az eredetileg tervezett, túl világosnak és vékonydongájúnak találtam, ezért szövetből gyártottam hozzá, erősebb, színvilágban jobban harmonizál (vagyis illik a komorságba :-)) és még vállra is vehető.