2011. február 26., szombat

Varrni

nem sok időm volt a héten, csupán ilyen apróságok készültek, amiket azonnal használni is kellett, persze csak kipróbálásiból. Ötleteim ilyenkor azért vannak, naná, olyankor nincsenek csak, mikor épp ráérnék varrni, szerencsére még nem túl régiek azért, neki is állok megvalósítani őket. Aztán készült még egy ügyes szerszám, olcsó  harapófogó éles szája megköszörülve, darabka filc pillanatragasztóval ráragasztva és már lehet is összelapogatni vele a bukszaszájat. 
Ja igen, meg még kivirágzott a varrógépem töve is, vagyis visszacsinálhatatlanul kitavaszodott :)




2011. február 22., kedd

Buksza

Megérkezett végre Hong Kongból a csomag, volt nagy öröm, csak hát rutin kellene ezeket a szájakat összenyomni, azt hittem egyszerűbb lesz az anyagot beletuszkolni és fogóval összelapogatni a rézlemezeket.
Ez az első példány, úgy gondoltam felajánlom ismét játék fejében, a szokásos módon, kibővítve a fészbúkkal.

Tehát, játszhat az, aki rendszeres olvasó és hagy egy megjegyzést, valamint a blogjában valamilyen módon megemlíti. Játszhat az is, aki lájkolja a rongyos fészbúk oldalt és megosztja a játékot, de itt mindenképpen hagyjon ő is megjegyzést, hogy a neve bekerüljön a kalapba. Most kicsit több mint egy hét legyen a játék, mondjuk március 6 vasárnap dél, ebéd után megint sorsolás. Jó játékot :)



2011. február 20., vasárnap

Csak a forma

emlékeztet tarsolylemezre, a díszítés nem. Régóta varrom, nem konkrét céllal, szép lassan körvonalazódott bennem a táska formája, kicsit meg is ijedtem, hogy a vászon mérete, amire hímeztem, tán nem alkalmas, de aztán éppenhogy.Elég szép nagy lett, majd holnap megmérem, mert úgyis felteszem azt etsyre. Gondolataban egyszerűbb volt összehozni, mint a gyakorlatban kivitelezni és még így is vannak részei, amiket máshogy csinálnék, mint például a fület tartó bújtatók, no azok kerülhetnének lejjebb, tán csinosabb is volna és nem kellett  volna olyan vastag réteget átvarrni. Majd legözelebb.
A gyomrába került mindenféle zseb, mobiltartó, papírzsebkendőtartó, pénztrácatartó, vagy akár spirálfüzettartó, a méretét tekintve még az is belefér. Ez az első táska, amivel nem azonosultam varrás közben, tudatosan úgy varrtam, hogy nem az enyém, eladom, nem szeretem meg, mégis jajjdetetszik, remélem nem veszi meg senki :)