2011. szeptember 17., szombat

Még egy

ezúttal okker, csipkés és megint rózsás, pedig ki nem állhatom a rózsákat, de ez mégis tetszik. Punktum. Könnyedén leszedhető a láncról.
Egyébként az etsyn nem olyan bonyolult vásárolni, írom ezt azoknak, akik megkeresnek privát üzenetben, fészbúkon, hogy két perc alatt lehet regisztrálni, kosárba tétel után az other - egyéb opciót választva nem muszáj PayPallal fizetni, lehet utalással is. 

2011. szeptember 16., péntek

Mini pénztárca - mini purse frame necklace

Azért elég sok aprópénz elfér benne. Parkoláshoz, bevásárlókocsiba való százas, vagy euró, nem is gondoltam volna. Odavagyok érte :)


2011. szeptember 14., szerda

Alig tudom magam

ideverekedni, írni, posztolni, képeket feltölteni, mások blogját megnyitni, hozzászólni meg mégúgyse tudok.
Elég lassú az internetünk már vagy két hónapja, ezért aztán elhagyatott lett ez a hely, én is elhagyatva érzem magam és belém szorultak a szavak, mert hát szólnék én sok helyre, de csak tátogás marad, csak ujjak béna játéka a billentyűn. Néma zongora, zene nélküli játék.
A textilek azért olykor sikoltoznak az olló élén hasadva.


2011. szeptember 11., vasárnap

A lyukról

éppen hús sütés közben olvastam Csokifoltéknál. Le is rohantam azonnalnyomban és megnéztem bernina kistesót, vajon rendelkezik-e ilyen titokzatos lyukkal. Egy kicsikét kisebb -elvégre kistesó-, de van neki. Rohantam is vissza húst abajgatni, de fejembe vettem, hogy azután alaposan körbejárom ezt a témát. Arra jutottam, hogy az alsó szálat mozgató szerkezet olajozására szolgál. Szét is szedtem kicsike alkatrészekre ott lent, lecsavaroztam a tűlemezt is, mert ha már olajozok, ne keveredjen az olaj a textilből évek alatt kikívánkozó elemi szálakkal na és a porral. Köznapi nyelven: sima kosszal.
Valahogy így nézett ki, szégyengyalázat, azért mégis lefotóztam, hátha más is kedvet kap egy kis gép takarításra:

Ilyen szép lett:

Be is fejeződött itt majdnem géptakarítónői pályafutásom, de szerencsére eszembe jutott, hogy hiába fémalkatrészek belül, a burkolat mégiscsak műanyag, mint ilyen, erősen sztatikus, vonzza a port, a szöszöket, ezért aztán a felső burkolatot is eltávolítottam:


Régebben kompresszorral fújtam bele a gépbe mindenféle lyukakon, de gondolom a szöszök nem találták egyedül a kijáratot, most egy erős sörtéjű ecsettel biztattam őket, a tűlemezre egy fehér papírlapot tettem, ha már a pincét kitakarítottam, ne hulljon le a szemét a padlásról :)



No. Most pedig kezdődnek a kísérletek a Csokifolt Ági által említett lyukkal :)