2011. február 11., péntek

Megint játék!

Jajj, megfertőztek a játékok, de micsinyájjak, olyan csábító ez a könyv :)

úgy olvastam ki, hogy követőnek kell lenni, megjegyzést hagyni, a blogodban fel kell tüntetni és linkkel visszautalni a játékra, vagy ha nincs blogod, a fészbúkon  vagy a twitteren linkelsz a játékra.

És a hely, ahol játszani lehet: SilverLily Likes to Sew




2011. február 10., csütörtök

Variációk linóra

Ez a tegnapi linó puha, mint a vaj, viszont nem olcsó, persze nem akar az ember lánya folyton linót metszeni, mégis megnyugtató lenne a gondolat, ha akármikor linót akarna metszeni, van mihez nyúlni. Így született az ötlet tegnap, hogy a netről rendelt puha linó, tán danamid (vagy danamit, nem tudom melyik helyes, a gugli mindkettőt ismeri, nekem csak távoli ismerősök) és jó volna belőle többet szerezni. Aztán kiderült, hogy mégsem danamid, vagyishogy egyik távoli ismerős sem, viszont itt a helyi Vas-színesfémben ajánlottak egy habosított pvc-t, amit 1mx2m-es táblában lehet kapni, nem vágják el, viszont szívesen adtak ajándékba egy 45cmx30cm-es darabot, miután megtudták, micsoda fontos projektben vesz részt kísérleti alanyként. Puhának elég puha, habár tapintásra kemény, nem is hajlik, de lényeg, hogy a linómetszőkés viszi szépen, mégis gyanakodtam a felületét illetően, ezért nem is vittem túlzásba a mintát, csak egy hevenyészett egypercest készítettem (alsó narancssárga anyagon láthatjátok a lenyomatot. Sajnos jól sejtettem, nem tapad meg rajta a festék, így hiába könnyen faragható, nyomdázásra alkalmatlan.

Tegnap volt még egy hátsó gondolatom, hogy ez a linó radírokra hasonlít, meg aztán úgy is érkezett a számla a postával, hogy radírgumi linó, hmm...elszólták magukat, irány a teszkó, afféle jó minőségű rotring márkájú radírt kerestem, szerencsére nem találtam, merthogy azok sem voltak olcsók, erre emlékszem még radírozós koromból, viszont stabilo márkájú, 6 db-osat találtam 300 pénzért, ami lapos, a hat darabot összerakva pedig éppen akkora, mint a postán rendelt.
Már csak mintát kellett vájni bele, pillanatragasztóval kis fadarabra ragasztani a könnyebb fogás érdekében és íme:




2011. február 9., szerda

Puha linó

Lehet bele metszeni, mint az álom. 

Díjak rendhagyó módon

Megintcsak díjakat kaptam, kettőt is, amiket köszönök szépen, ezúttal úgy gondoltam, máshogy térek el a hagyományoktól, mint múltkor.

Az egyiket SDAnitától kaptam, amit köszönök szépen, álljon itt két kedvencem tőle kedvcsinálónak, aki esetleg nem ismerné a blogját, vagy a munkáit.




A másik díjat Banász Erikától kaptam, tőle is álljon itt egy kis ízelítő:




A díjazottak pedig, vagyis akikről úgy gondolom, hogy érdemes meglátogatni őket:

Harmatcseppek, aki szépséges fonalakat gyárt rokkával, felelevenítve az asszonyok ősi fortélyait




Judit Eszter  finom nőies színvilágú munkáit is érdemes megnézni:



Aztán itt van Naomi, akinek sok olvasója lévén nem szorul népszerűsítésre, de mégsem tudom kihagyni a sorból, emiatt a gyönyörűség miatt:


Aztán itt van még CorNit, aki olyan mesés dolgokat alkot, hogy azt sem tudom melyik képét szúrjam be ide, de azért mégis, egy-két kedvenc: 


Zeldát is ajánlom még nektek, aki ugyan nem foltvarr, hanem gyöngyöt fűz, de szebbnél-szebbeket és ráadásul nem sajnálja megosztani a fortélyokat, útmutatót is lehet találni nála:




Figyelem, ez az ajánlás az ajánlottakat nem kötelezi semmire, ha akarják, tovább adhatják, de igazán nem szeretnék terhet róni senkire, nekem most kivételesen jólesett kicsit böngészni kedvencek után.



2011. február 8., kedd

Minden nap egy öltés 2.0

Nagyjából itt tartok, mivel elsején indult a játék, úgy gondoltam, minden kedden megmutatom, hol tartok. Elkezdtem kihímezni az írást, aztán kibontottam, túl bumfordi volt, az is lehet, hogy fel sem varrom majd a munkára, azért a fotó kedvéért odatettem, mégiscsak az volt az első ötlet. Aztán jött a faliújságomról az egyszervalamikor filcre hímzett kis virágos, aztán a punchingolt virágos, amit még valamikor évekkel ezelőtt a varrógécentrum punching varrógépbemutatóján alkottam, illetve egy nagyobb darab volt, de levágtam ezt a kis részletet belőle. Ide szánom még ezt a sötétzöld horgolmányt is, ez is régi, még nincs végleges helye a munkán. 

2011. február 6., vasárnap

Sorsolás

Íme a nyertesek:




Kéremszépen a nyerteseket, hogy emailben küldjék meg a nevüket és a postacímüket, hogy postázhassam nekik a nyereményt. Az emailem dióhéj ami gémél.
(kéretik nem szörnyülkdni a leányka körmein, én már megtettem, de mit tegyek, nem vagyok egy nagy retusőr)