2011. november 1., kedd

Kicsit eltévedtem

mostanában ezekkel a bőrökkel.
A textil sok éve simul a kezem alá, de mégis néha kifog rajtam. A bőrhöz viszont egyáltalán nem értek, így félek is tőle. Félve szabtam bele, aztán el is akadtam, mert ugye a bőr csak nagyon szépen varrva szép, az, hogy a felületén van egy-két tűzés még hagyján és a kis pénztárcák puha bőrből nem túl nagy falat, de vastagabb bőrből a táskák, nos muszáj nekik szépnek lenni és most nem merek belevágni. Végeztem próbavarrásokat, gondolkodtam, hogy kédert varrok az élekbe, még kéderező talpam is van, de mintha a kéder inkább sportos holmikhoz illene, ez a narancssárga pedig nem annak készül. Majd még okoskodom, ötleteket szívesen fogadok, akár hozzá nem értőktől is :)Ez az utolsó kivételesen sajátnak készült, rájöttem, mennyivel praktikusabb egy ilyen hatalmas neszesszer, ha nem cipzárazni kell a száját, hanem csak egy kattintással nyitni-zárni. Eredetileg világos vajszínű bőrt akartam, teljesen odavagyok azért a színért, de rájöttem, hogy nem túl okos dolog fésülködőasztalra egy ilyen jószág, akármennyire is vigyáz az ember (meg ugye az ember lánya is mostmár abban a korban van), a rúzsok és szemfestékek oly rakoncátlanok tudnak lenni néha. 


9 megjegyzés:

katafolt írta...

Olyan szép ez a neszi! A bőrhöz nem tudok hozzászólni, nálam még csak plátói a szerelem és lehet, hogy már az is marad. Azt mondanám, hagyd pihenni, majd beérik. Az ötlet is, meg a mersz is.

Zazálea írta...

lesz merszed,nem féltelek:o)
s legyen is, már várom az eredményt. fél éve pihen nálam néhány bőrdarab, a kisebb dolgokon is elakadtam,nemhogy a nagyobbakkal :o(

PannaKotta írta...

Ó, az a neszeszer nagyon helyes! :)
A bőrhöz egyáltalán nem értek, a kéder meg fogalmam sincs, mi lehet :S A sárga terve tetszik, csak nekem a sárga nem annyira jön be úgy általában. De ez a virágoskert jópofa. :)

erzsó írta...

bőrhöz nem értek, ráadásul Hozzád irogatni sem szoktam (mondjuk olvasni mindig), a narancssárga viszont annyira decensnek ígérkezik, hogy meg nem állom: lécci kédert tényleg ne!

dióhéj írta...

Kata, alighanem az lesz, pihentetem a témát, legalább holnapig :)

Zazálea, azért én téged is csodállak ám, mert a textilbőr is olyan mint a bőr, egyetlen félrement öltés s akkor kukába az egésszel, mert ott bontani nemigen lehet.

Panna, a kéder az a kerek hurkás valami, amit bútorok és táskák élvarrásába lehet bevarrni, ez lehet műanyagból, bőrből, vagy textilből és nahát...mintha neked is volna azért narancssárga holmid, de tán rosszul emlékszem :)

Erzsó, nem varrok kédert ígérem :)

Halász Csilla írta...

tuti az új neszid..........:)
az 1 es számú szakmám bőrdíszműves ,kérdezz nyugodtan bármit,a kéder sokkal szebb tartást ad az anyagnak és ha saját anyagából csinálod kicsi alkalmi táskákhoz is használhatod....na nem kötelező :)))
hogy szebb legyen a vastagabb bőrök varrása , vasalás helyett:) le szoktuk kalapálni :) néha a félrement varrások nyoma is eltüntethető egy kis kalapálással ,vagy csontkéssel való lesimítással...:)
remélem segített

L.Julcsi írta...

A neszid nagyon szép,és a táskák is biztosan azok lesznek!

dióhéj írta...

köszönöm szépen Julcsi!

Csilla, hű, de még mennyirehogy segített, lehet hogy élek a lehetőséggel és majd kérdezek, köszönöm szépen :)

csontkés, kalapálás, máris mennyi új dolog :)

PannaKotta írta...

No ide meg elfelejtettem visszanézni :S :) (és most még a blogger is elnyelte, amit írtam)
A kédernek közben utánanéztem a guglin, és a képek alapján kiókumuláltam, hogy ez lehet :)
Narancssárgát meg csinálok, igen, mert attól, hogy én olyat nem hordok, más még szeretheti hordani :) (meg ugye én ékszert amennyit hordok... "mint az közismert" ;) :D)