2011. március 12., szombat

Rózsák helyett

Végül ez az anyag lett a befutó. Ha már újrahasznosítás jegyében: egy valamikor régen turkált aztán mégsem hordott átkötős ruha, 10% lycra, elég jól nyúlik, ez fontos, mert a derékrésznek át kell mennie simán a vállon, a baba nem tudja a vállait közelíteni egymáshoz, mint mondjuk én, mikor öltözködöm :)
A szabásminta elsőre majdnem tökéletesre sikerült, a vállrészeknél kellett kicsit szűkíteni. A nyakánál jó szűk lett, így simán befelé hajtottam és betoltam az anyagot a fa és a purhab közé. Az aljába egy bújtatót varrtam és egy zsinórral összehúztam, így egy pillanat alatt levehető és kimosható, ha mondjuk leeszi vagy leissza magát.
Íme:







És persze azonnal ki is kellett próbálni, hogy mutatnak rajta így a ruhák...hmmm...lehet, hogy ez a rózsaszín valami más alapot kívánna, majd meglátjuk, a szabásminta megvan, úgyhogy most már gyerekjáték egy következőt varrni.







7 megjegyzés:

Strugamano írta...

Elképesztő vagy!

inga írta...

na, csini lett :)

Erika írta...

Csinos, karcsú társad lett! Fantasztikus csaj vagy!!!!!!!!

Süle Mónika írta...

Nagyon jó lett!

ZsuzS írta...

Szerintem találó ez a szín és minta, nem kell mindennek rózsásnak lenni. Mondom én aki rózsabolond.:) A bábu pedig igazán ötletes, hogy neked mi mindened lehet a sufniban...

dióhéj írta...

:)))

Kicsoda írta...

nekem gyari van de valahogy nagyon megvaltoztatja a varrasi elmenyt. fura az embernek `magat`latni. volt olyan darab, amit keszen szerettem, de a baban lattam, hogy nem jo nekem. szoval hajra a varrassal (is):-)