2008. június 23., hétfő

Kultúraquiltek

nem másolom be az eddigi összeset úgy döntöttem, csak linket teszek ide némelyikről, tehát:

Finnország

Thaiföld volt eddig a kedvencem:
Angkor. A mai Thaiföld, Kambodzsa és Laosz területén virágzott nagyjából a IX-XV. század között. A templomok és a Khmer birodalom romjai, fantasztikus domborművekkel, épületszobrászati elemekkel díszített leletek között barangolva bukkantam több olyan domborműre, amelyek Aspara táncosnő alakját ábrázolják. Ezekből montázsoltam össze a saját változatomat, a domborművek sajátos stílusjegyeit (fejdísz, ornamentikus épületfaragások, kecses mozdulatok, domborodó has és keblek) megőrzizve.

A technikáról: illanófilccel felrajzoltam a táncosnő körvonalait, ezt egy réteg vatelinnel letűztem, majd szorosan a varrás mellett körbevágtam a vatelint. Ezután kitömtem alaposan a kebleit, majd még egy réteg vatelint és szürke "keményítőt" ragasztottam a hátlapra, ezekkel fejeztem be a tűzést, elég aprólékosan.

Amikor kész volt teljesen a tűzés, fülpiszkálóval és domesztosszal az alaknak és a képen látható részeknek a közepét kifakítottam. Legvégül hátlapozás, szélek eldolgozása.

Íme az eredmény:


Thaiföld


Kuba

Marokkó

4 megjegyzés:

Juhizs írta...

Jók az ilyen kulisszatitkok; domestos... :-) GL.Klári klassz sötét színű pólóján meg azt hiszem hypoval bekent falevél - lenyomatot láttam...
Örülök, hogy blogolni tetszik :-)

dióhéj írta...

hát...majd meglátjuk...tekintve, hogy mostanában alig van időm varrni, egyenlőre betűért éhezik az oldal :-)

katafolt írta...

Megáll az ész!Ezt a pálcika-domestos
párosítást muszáj kipróbálnom,legalább egy ATC-n,szabad?

dióhéj írta...

Ne viccelj már!
Se a domestost se a pálcikát nem én találtam fel...szerintem ezt a módszert se...ha titkos volna nem írtam volna le :-)
Majd számolj be, hogy sikerült!