2010. december 12., vasárnap

Próbafestés

Tegnap próbafestésbe fogtam, amiből két napon át tartó festés lett. Húsz méter anyag fogyott a művelethez, gondolhatjátok majd az igazi festést, csak az a baj, hogy a festékkészleteim fogytán, hogy a vászonáruról már ne is beszéljek. Jut eszembe, lemaradtam a selyemmolinó haláláról, két év után nyúlok a cetliért, hívom a molinós embert, aki mondja, hogy már nincs, van más, rendeltem hát a próbához ezt az elfogyasztott húszat, még jobb is, erősebb, vastagabb szálú, igaz faliképekhez, finomabb munkákhoz hiányzik a másik, kevés még van belőle. Jól bevált szokásom még, hogy turkálók fehér lepedőit apasztom, lágy esésű vásznak ezek, sűrű vászonkötéssel, gyönyörűen festhetők. A fotók valahogy nem adják vissza a színeket, de azért dokumentálom a két napi festést, vasalást.

8 megjegyzés:

Weaving írta...

köszönöm a meghívást :) - én kicsit másként rongyolok, és képeim sincsenek róla ... reményeim szerint hamarosan megkereslek!

dióhéj írta...

ó, közben én is megtaláltalak és a kedvenc képemet is nálad...juhé :)

Zelnice írta...

elég jók :-)
proci? tetszik ez a nem márványos is.

dióhéj írta...

nem nem....magyar festék...valami szegedi cég gyártja őket, de nincsen neki neve :)

Zelnice írta...

ó, és van olyan tartós és mosásálló, mint a proci? ha van /lesz tapasztalatod, beszámolnál?köszi!

dióhéj írta...

hát prociról nincsenek tapasztalataim, sose használtam, ezért összehasonlítani nem tudom, de ezzel elégedett vagyok, mondjuk a kolombusszal is, azzal is szoktam festeni, de színtartóak, nem volt még baj egyikkel sem....

KicsiKató írta...

Engem az új molinó érdekelne, milyen a régihez képest? Nagyon más? És mennyi lett az ára, nem tudod véletlenül?

dióhéj írta...

KicsiKató, asziszem nem vagyok vele kibékülve. Nem rossz, nem rossz, de azért nem az a finom tapintású, sűrű szövésű, mint a régi volt. Az ára tán 390, ha jól emlékszem. Azt szoktam csinálni, hogy turkálókba járok inkább, a külföldi lepedők és ágyneműk nagyon jó minőségű vásznakból vannak, lehet találni hasonlót, sőt még jobbat is, mint a régi selyemmolinó, néha ágytakaró méretűt egyben, ami például hátlapnak tökéletes. Árban pedig össze sem lehet hasonlítani, meg aztán egy szép fehér vásznat jobb festeni, mint egy sárgás avatatlan textilt. Szóval maradok a turiknál vászonügyben.