2010. november 23., kedd

Without kunin felt avagy kunin felt never ever!

Jippí! Maple adta az ötletet, hogy nézzek szét műszálas filc ügyben hobbiboltokban, de hát ma már gyalogoltam eleget, ezért tovább túrtam a szekrényeket, tegnap már kipróbáltam a rávasalható közbélést, függönyaggal is próbálkoztam, de egyiknek sem lett olyan hatása, mint amit szerettem volna, Kinzo márkájú hőlégfúvóm pedig a név kötelez szlogenhez hűen nem csak az olvasztani kívánt jószágokat tette próbára, hanem az én türelmemet is. De most kipattant a szikra, kíváncsi vagyok, hányan találják ki mire kukacoltam a virágot és mi volt az az anyag, ami pillanatok alatt megadta magát a kínzóeszköznek.

Íme a fotó:


Aki még nem próbálta volna: az anyag beleolvad a cérna szálaiba, ezáltal kemény, műanyag tapintású felületet kapunk, a virágot, vagy mintát körbevágva egy könnyen felvarrható díszt kapunk, ha kicsit belevágunk a varrásba az sem baj (csak legfeljebb nem szép), mert a beleolvadt műszáltól annyira megkeményedik, hogy nem foszlik. Persze ez itt a képen csak egy hevenyészett nem túl szép minta, ennél természetesen sokkal szebbeket szeretnék varrni, ez csak kipróbálásilag készült.

Kiegészítés: láttam újságokban, hogy akár avalont is szorítanak hímzőkeretbe, most én csak úgy simán varrtam erre az anyagra, de ha igazán szépet akarunk, azt hiszem ezt is be lehet szorítani minden további nélkül.

Újabb kiegészítés: kipróbáltam még egy anyagot, szerintem ez lesz az igazi.








Végül kontrasztként álljanak itt a próbálkozások...nem kérdés, hogy melyik a befutó azt hiszem :)


7 megjegyzés:

Elizanikó írta...

Hú, ez nagyon "állat " lett !
Bocs a kifejezésért!

Amúgy én is Katafát akartam javasolni neked, de már látom felvettétek a kapcsolatot. Tőle hallottam már a kunin filcről.

Én helyettesítő anyagként ha nincsen kunin filcem kipróbálnám a dekorfilcet, de az egyszerű tescos mosogatórongyot és felmosórongyot is.
Ne csigázz! Te mivel érted el ezt a hatást?

Elizanikó írta...

Ja , és még a sima flízt is kipróbálnám.

Jajj, de felcsigáztál, pedig nekem most mással kell(ene) foglalkoznom.

dióhéj írta...

bizonybizony...nem csoda, hogy kipróbálnád, mert ez az is...közönséges vatelin, vagy flíz...és hát az sem utolsó szempont, hogy fillérekbe kerül, legalábbis én úgy vagyok mindig ezekkel a csoda dolgokkal, hogy valószínűleg a textiliparban egészen másra használják őkeg, csak nekünk foltvarróknak próbálják csillió forintért eladni, ismerve a megszállottságunkat :)

szóval hajrá, én ma kicsit ráérek kivételesen...legalábbis így döntöttem :)

Elizanikó írta...

Zseni vagy csajszi !

Nekem is hiányoztál ám hónapok óta, nem csak Juhizsnak !

Nyugtass meg, hogy nem ránk haragudtál ! ;o)

dióhéj írta...

Jesszus, dehogy, hogy juthat ilyen eszedbe te kis te :)

agibo írta...

Igen, igen! A lusta emberekből (vagy inkább a fájós lábúakból) lesznek a feltalálók. :))
Gratula. Amint lesz egy kis időm, máris kipróbálom.
Egyébként egy vállveregetést megérdemlek én is, mert nekem is a szintetikus vatelin volt a tippem.:)

dióhéj írta...

Szia Agibo :)

Hát igen, tulajdonképpen minden műanyag alkalmas lehet a technikához, kísérletezem még egy-két dologgal, aztán ha valami nagyon beválik, azt megosztom, kíváncsi vagyok a ti próbálkozásaitokra is, nekem nagyon megtetszett ez a technika :)