2011. március 12., szombat

Rózsák helyett

Végül ez az anyag lett a befutó. Ha már újrahasznosítás jegyében: egy valamikor régen turkált aztán mégsem hordott átkötős ruha, 10% lycra, elég jól nyúlik, ez fontos, mert a derékrésznek át kell mennie simán a vállon, a baba nem tudja a vállait közelíteni egymáshoz, mint mondjuk én, mikor öltözködöm :)
A szabásminta elsőre majdnem tökéletesre sikerült, a vállrészeknél kellett kicsit szűkíteni. A nyakánál jó szűk lett, így simán befelé hajtottam és betoltam az anyagot a fa és a purhab közé. Az aljába egy bújtatót varrtam és egy zsinórral összehúztam, így egy pillanat alatt levehető és kimosható, ha mondjuk leeszi vagy leissza magát.
Íme:







És persze azonnal ki is kellett próbálni, hogy mutatnak rajta így a ruhák...hmmm...lehet, hogy ez a rózsaszín valami más alapot kívánna, majd meglátjuk, a szabásminta megvan, úgyhogy most már gyerekjáték egy következőt varrni.







Próbababa













Régóta szerettem volna egyet, de hát ugye nem nagyüzemileg varrok én és egyre ritkábban ruhákat, azt is csak magamnak. Szóval kihasználatlan lett volna egy ilyen jószág, habár lakásdísznek sem utolsó, nagyon szépeket lehet kapni. Ahogy nézegettem, olvasgattam az árakat és láttam a leírásban, hogy polisztirolhabból készülnek, arra gondoltam, tán lehetne szobrászkodni egyet poliuretán habból. Kellett neki mindenképpen egy váz (ezt nem én hegesztettem), a többi ment mint a karikacsapás. Sok méréssel, három flakon habból készült, a munkafázisokat megörökítettem, hátha valaki kedvet kap hasonlóra. Az állvány leánykám ősrégi, kiszuperált gurulós székének csonka talprésze és egy újonnan vásárolt kapanyél házasságából született. A nagyobb ementáli lyukakba fújtam még habot, hogy ne a semmibe érjen a gombostű, ha esetleg úgy adódik, az egészet beborítottam vékonyan vatelinnel (ragasztóspray segítségével), legfőbb dilemmám, hogy milyen huzat kerüljön rá és hogyan. Első gondolatom az volt, hogy valami romantikus rózsás virágmintás gúnyát kap, aztán elbizonytalanodtam, jó volna, ha mindenféle darabhoz illene, ami rákerül fotózás miatt, akár egy csipkés blúzhoz, de egy sportos kabáthoz sem tudok másik bábut előkapni. Hmmm. Kéne egy név neki. 

2011. március 8., kedd

Káosz

Zazáleánál olvastam, hogy nem akar kiesni a ritmusból, hát nekem meg jó volna, valami ritmusfélét elkapni és aztán persze benne is maradni. Sorakoznak persze a kellékei, vagy inkább csak ütemecskék, de összeállni nem akarnak. Félkész és kigondolt megvalósulatlan holmik tárháza ez, klasszul megvarrt táska fületlenül, turkált kistáskák keretei, és persze a bukszaszájak. Aztán van még Mucha ihlette félig tűfestett kép, ami táskának indult, a fejemben szépen összeállt, karkötő elkezdett hímzéssel, hőlégfúvózott cérnahímzés és még sorolhatnám. No de majd a négynapon ezek mind jól megvalósulnak és befejeződnek :)
Az őskáosznak is milyen klassz kimenetele lett.

2011. március 6., vasárnap

Sorsolás

Majdnem majdnem megfeledkeztem a sorsolásról, mert ebéd után kicsit rohanós lett a nap, de aztán szerencsére eszembe jutott, hogy vasárnap is van, meg ebéd után is, a nyertes nevét nem írom ide, olvassa el ő maga a papírról.

Szerencsére van neki blogja, így nem olyan nehéz megtalálni, de várok kicsit, hátha nagyobb úgy az öröm, ha ő fedezi fel :)

Megint bolhapiac

Megint bolhapiac, most itt helyben, sikerült is igazán klassz dolgokat találni, a bolhapiacos blogon olvasható, ami idevág belőle, a két kistáska, darabja százasért, ilyen olcsón szerintem nem lehet sehol táskakeretet venni :)
A másik a szép régi gombok, amik akár ékszernek is beillenek, de inkább ruhát, vagy táskát fogok velük díszíteni.